Nieuws

Lifetime Achievement Award voor Miikka Vikkula

14/03/2024

Prof. Miikka Vikkula heeft de Lifetime Achievement Award in Lymphatic Research ontvangen tijdens de Gordon Research Conference on Lymphatics in Ventura, VS. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door het Lymphatic Education & Research Network (LE&RN).

De LE&RN-GRC Lifetime Achievement Award is bedoeld om een persoon te erkennen die een leven lang uitmuntende prestaties heeft geleverd in het domein van het lymfevatenstelsel, zoals een aanzienlijke progressie in lymfatisch onderzoek of het vinden van verbeterde behandelingen voor lymfoedeem, lipoedeem en gerelateerde lymfatische ziekten.

Al bijna 30 jaar bestudeert het laboratorium van Miikka Vikkula aan het de Duve Instituut (UCLouvain) vasculaire afwijkingen, waaronder lymfatische misvormingen en lymfoedeem. De groep heeft de genetische oorzaken en moleculaire mechanismen van verschillende van deze aandoeningen geïdentificeerd, wat heeft geleid tot het introduceren van nieuwe behandelingen.

De LE&RN Lifetime Achievement Award werd uitgereikt door William Repicci, president van LE&RN (rechts), aan Miikka Vikkula (links).