Steun ons: Neem deel aan de "Maand van de Duve"

24/06/2020

De Maand van de Duve werd gecreëerd ter vervanging van de Gala-avond van 2020. Deze werd omwille van de Corona-crisis uitgesteld tot donderdag 25 maart 2021.

 

 

De Maand van de Duve vindt plaats van 1 tot 31 oktober 2020 en is een maand van privé-events, georganiseerd door de Vrienden van het Instituut om fondsen te werven ter bevordering van het fundamenteel onderzoek. Ook al is het onzichtbaar, toch is het essentieel! De ingezamelde fondsen zullen de 280 onderzoekers helpen om het motto van het de Duve Instituut in praktijk te brengen: "Beter begrjipen om beter te genezen". 

Zonder basisonderzoek is er geen klinisch onderzoek. Zonder klinisch onderzoek kunnen we geen vooruitgang boeken in de behandeling en genezing van ziekten.

Goed nieuws: de belgische regering heeft besloten om voor het jaar 2020 het bedrag van de fiscale aftrekbaarheid te verhogen van 45% naar 60%, voor elke schenking van 40 euro en meer, terwijl het plafond wordt verdubbeld van 10% naar 20% van het netto belastbaar inkomen.

Meer informatie hier.

Hartelijk dank voor Uw steun!